Vad innebär "Talande webb"

Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3 och ger dig möjlighet att använda läslinjal eller skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb är gratis för dig som användare.

För att komma igång och använda Talande Webb ska du börja med att ladda ner Talande Webb-programmet. Det tar inte många minuter och du behöver inte göra några installationer. Spara bara filen där du vill ha programmet och kör den för att starta. När programmet är igång visas en blå, rund ikon längst ner till höger på skärmen, bredvid klockan:

Talande Webb


När du kommer in på en ansluten webbplats dyker också Talande Webbs verktygsfält upp:

Talande Webb

Om du vill komma åt programmets inställningar klickar du på den blå ikonen, längst till höger i verktygsfältet eller dubbelkickar på den blå cirkeln nere till höger på skärmen, vid klockan.

Gör egna inställningar
När du öppnat Talande Webbs inställningar kan du göra en rad inställningar av hur programmet ska fungera, du kan bland annat:

• uppläsningens hastighet
• hur du vill att den text som läses upp ska markeras
• vilken färg texten och bakgrunden ska ha
• hur stor texten ska vara
• Hur fokus ska fungera, om du vill ha en linjal eller en nedtoning av bakgrunden.

De inställningar du gör följer med på alla webbplatser du besöker, du behöver alltså inte göra nya inställningar för varje webbplats du besöker.

Hur vet jag var Talande Webb funkar?
Talande Webb känner automatiskt av vilka webbplatser som fungerar med Talande Webb. Muspekarens utseende ändras, verktygsfältet dyker upp och programikonen får en gul bock över sig.

Ladda ner programmet Talande Webb här >

Kronans Apotek

Vi är ett modernt apotek för kunden i tiden.

© Kronans Droghandel Apotek AB

FÖLJ OSS!