Tillbaka till Ansiktsvård

Vad innebär dubbelrengöring och varför är det bra?

Dubbelrengöring är en metod som rengör huden i två steg för att effektivt ta bort smuts, smink och överflödig olja samtidigt som hudens naturliga balans bibehålls. Tekniken, som kommer från koreansk hudvård, är en viktig del av många hudvårdsrutiner för att skapa en ren och frisk hud. Här får du veta mer om hur dubbelrengöring fungerar och varför den är så effektiv.

Vad är dubbelrengöring?

Dubbelrengöring innebär att du rengör huden i två steg för att ge en grundlig men skonsam rengöring. I det första steget används en oljebaserad rengöringsprodukt, som rengöringsolja eller cleansing balm. Dessa produkter hjälper till att lösa upp fettlösliga ämnen som smink, solskydd och talg. Det här steget är särskilt viktigt om du använder mycket smink eller solskydd, eftersom det effektivt avlägsnar dessa utan att irritera huden.

I det andra steget används en vattenbaserad ansiktsrengöring, som en gel, mousse eller skum, för att ta bort vattenlösliga ämnen som svett och de sista resterna av smuts. Här är det viktigt att välja en mild ansiktsrengöring som är anpassad efter din hudtyp – från torr och känslig hy till fet eller aknebenägen hy. Läs mer om hur du väljer ansiktsrengöring för din hudtyp.

Varför är dubbelrengöring bra och vem passar det för?

Dubbelrengöring är en metod som ger huden en djup och skonsam rengöring i två steg. Den hjälper huden att behålla sin naturliga balans och förbättrar samtidigt hudens förmåga att absorbera efterföljande produkter, som serum och krämer. Dubbelrengöring är särskilt bra för:

  • Fet och aknebenägen hy. Hjälper till att hålla porerna rena och minskar risken för finnar.
  • Torr eller känslig hy. Rengör huden varsamt utan att torka ut eller irritera.
  • Dig som använder smink. Metoden är effektiv för att avlägsna även envisa rester av smink och solskydd, även vattenfasta produkter.
  • Om du vistas i miljöer med föroreningar. Då hjälper en dubbelrengöring dig att avlägsna små partiklar och smuts från huden för att motverka tilltäppta porer.
Senast uppdaterad 2024-12-04